## THE SCHOOL COMMITTEE OF THE CITY OF BOSTON



## Public Meeting Notice and Agenda English Language Learners (ELL) Task Force Meeting

## Bruce C. Bolling Municipal Building 2300 Washington Street

## **School Committee Chambers - 2-01**

Roxbury, MA 02119

January 21, 2020

10:00 a.m. – 1:00 pm

1. Welcome	10:00 (5 minutes)
<ol> <li>Strategic planning discussion. Taking feedback on behalf of Superintendent Dr. Cassellius will be: Andrea Zayas (Chief Academic Officer), Tammy Pust (Senior Advisor to the Superintendent), and Priya Tahiliani (OEL).</li> </ol>	10:05 (25 minutes)
<ul> <li>3. Chairs' Report (Lorna Rivera)</li> <li>• Congrats and thank you to Julia. Appoint new member?</li> <li>• SC report</li> </ul>	10:30 (15 minutes)
<ul> <li>4. Enrollment projections and budget report (Nathan Kuder)</li> <li>New budget procedures, allocations, accountability</li> <li>EL enrollment last year, this year, next year</li> <li>Budget proposals for EL programs and services</li> <li>Student Opportunity Act — what to expect</li> </ul>	10:45 (1 hour, 10 minutes)
<ul> <li>Office of English Learners Director's Report (Priya Tahiliani)</li> <li>Share follow-up program and compliance data requested at last meeting</li> </ul>	11:55 (30 minutes)
6. Establish ELLTF community norms/expectations for meetings (Rosann Tung)	12:25 (25 minutes)
7. Approval of Meeting Minutes from December 17, 2019	12:50 (5 minutes)
8. Public Comment	Folded into other sections
<ul><li>9. Adjourn</li><li>• Custodial staff arrives at 1 pm to set up for a 1:30 meeting</li></ul>	12:55 (5 minutes)